Peltokasvipalkkio

Hae pel­to­kas­vi­palk­ki­o­ta vuo­den 2018 pää­tuki­haus­sa joko

Tee tärk­ke­lys­pe­ru­nan ja so­ke­ri­juu­rik­kaan vil­je­ly­so­pi­mus 15.6.2018 men­nes­sä. Toi­mi­ta ko­pio vil­je­ly­so­pi­muk­ses­ta säh­köi­sen tuki­ha­ke­muk­sen liit­tee­nä tai pa­pe­ril­la kun­nan maa­seu­tu­elin­kei­no­vi­ran­o­mai­sel­le 15.6.2018 men­nes­sä.

So­ke­ri­juu­rik­kaan vil­je­li­jöi­den saa­ma to­dis­tus so­ke­ri­juu­rik­kaan vil­je­ly­so­pi­muk­ses­ta hy­väk­sy­tään vil­je­ly­so­pi­muk­sek­si.

Palk­ki­o­kel­poi­set kas­vit

Palk­ki­o­kel­poi­sia kas­ve­ja ovat seu­raa­vat syk­syl­lä 2017 kyl­ve­tyt ja 30.6.2018 men­nes­sä kyl­vet­tä­vät kas­vit.

Pel­to­kas­vi­palk­ki­on eh­dot

Seos­kas­vus­tot

Pel­to­kas­vi­palk­ki­on mää­rä

Pel­to­kas­vi­palk­ki­o­ta myön­ne­tään vuo­sit­tain 13,7 milj. eu­roa palk­ki­o­kel­pois­ten heh­taa­rien pe­rus­teel­la.

Palk­kio per heh­taa­ri las­ke­taan ja­ka­mal­la kas­vi­ryh­mäl­le vah­vis­tet­tu enim­mäis­mää­rä­raha kas­vin tai kas­vi­ryh­män palk­ki­o­kel­poi­sek­si to­de­tul­la koko­nais­a­lal­la.

Tau­lu­kos­sa 1 ar­vi­oi­tu­ja palk­ki­on ta­so­ja tar­ken­ne­taan mar­ras-jou­lu­kuus­sa, kun val­von­nat on saa­tet­tu pää­tök­seen ja lo­pul­li­set palk­ki­o­kel­poi­set kas­vien tai kas­vi­ryh­mien pin­ta-alat ovat tie­dos­sa. Palk­ki­on ta­so­ja voi­daan edel­leen tar­ken­taa ke­vääl­lä 2019, jos mää­rä­ra­ho­ja näyt­täi­si jää­vän käyt­tä­mät­tä. Ta­voit­tee­na on mak­saa mää­rä­ra­hat mah­dol­li­sim­man tar­kas­ti vil­je­li­jöil­le.

EU:n tuo­tan­to­si­don­nai­sia tu­kia ovat pel­to­kas­vi­palk­kio, lyp­sy­leh­mä­palk­kio, nau­ta­palk­kio sekä lam­mas- ja vuo­hi­palk­ki­ot. Suo­mi on ja­ka­nut kan­sal­li­ses­ti EU:n tuo­tan­to­si­don­nai­set tuet 22 eri toi­men­pi­tee­seen. Yk­sit­täi­nen toi­men­pide pe­rus­tuu eläin- tai kas­vi­ryh­mään ja/tai tuki­a­lu­ee­seen. Jo­kai­sel­le toi­men­pi­teel­le on va­rat­tu tiet­ty mää­rä­raha. Tar­koi­tus on, että palk­ki­ot myön­ne­tään ny­kyi­sin eh­doin ja mää­rä­ra­hoin vuo­teen 2020 asti. Mää­rä­ra­ho­ja on kui­ten­kin mah­dol­lis­ta siir­tää toi­men­pi­tei­den vä­lil­lä. Maa- ja met­sä­ta­lous­mi­nis­te­riö voi teh­dä pää­tök­sen va­ro­jen siir­ros­ta vuo­sit­tain en­nen mak­su­jen al­ka­mis­ta. Mah­dol­li­ses­ta pää­tök­ses­tä tie­do­te­taan osoit­tees­sa www.mmm.fi.

* La­taa tau­luk­ko pdf-tie­dos­to­na

Pää­tuki­haun tuet 201826.3.2018