11. Råd 2020 rådgivning

Sys­te­met för jord­bruks­råd­giv­ning om tvär­vill­kor och ener­gi­pro­gram­met för gårds­bruksen­he­ter er­sat­tes un­der den nya pro­gram­pe­ri­o­den av det nya sys­te­met för jord­bruks­råd­giv­ning Råd 2020 som är än­nu mer hel­täck­an­de än ti­di­ga­re. Råd 2020 är ett EU-del­fi­nan­si­e­rat stöd och en råd­giv­nings­åt­gärd som hör sam­man med pro­gram­met för ut­veck­ling av lands­byg­den.

Du kan få råd­giv­ning om des­sa hel­he­ter:

Hel­he­ter­na och de­ras in­del­ning i råd­giv­nings­om­rå­den fram­går mer ex­akt av blan­kett 454 som du hit­tar på ad­res­sen www.suo­mi.fi/etjan­ster med sök­ord­et ”mavi454”.

Du kan få råd­giv­ning om

Råd­giv­nings­be­sö­ken an­pas­sas all­tid ef­ter din gårds be­hov. Du kan ock­så lå­ta upp­gö­ra

Föl­jan­de råd­giv­nings­om­rå­den in­går inte i den sub­ven­tio­ne­ra­de råd­giv­ning­en inom Råd 2020:

Ansökan om rådgivning och rådgivningskostnader

Du kan väl­ja en lämp­lig råd­gi­va­re i Ma­vis råd­gi­var­re­gis­ter på ad­res­sen ti­laneu­vojat.mavi.fi/#/sv. Råd­gi­var-na är lis­ta­de i re­gist­ret en­ligt re­gi­on och kom­pe­tens­hel­he­ter. Ta kon­takt med råd­gi­va­ren och av­ta­la om råd­giv­ning­en. Råd­gi­va­ren med­de­lar Mavi om sa­ken.

Er­sätt­ning­en för ut­för­da råd­giv­nings­be­sök be­ta­las di­rekt till råd­gi­va­ren el­ler den­nes ar­bets­gi­va­re. Du be­ta­lar bara mer­vär­des­skat­ten för råd­giv­ning­en.

Du kan få råd­giv­ning på din gård för 3 500 euro un­der hela pro­gram­pe­ri­o­den.  Den max­i­ma­la kost­na-den för ett råd­giv­nings­till­fäl­le får vara högst 1 500 euro.

Bas­gui­de till stö­dan­sö­kan 201622.3.2016